top of page

Welkom bij de leervogels!

De leerlingen van het eerste tot en met het zesde leerjaar zijn onze leervogels.

  

In elk nest zitten maximaal 20 leerlingen.

De leervogels starten 's morgens in hun rondenest. Na een kwartiertje lezen is er een kringgesprek en is er bijvoorbeeld ook ruimte om naar Karrewiet te kijken.  

Om alle hoofdjes wakker te maken en te voorzien in een dagelijkse portie beweging gaan alle leervogels samen met de speelvogels een kwartiertje bewegen vooraleer ze aan het stukje taal, rekenen, spelling en Frans beginnen.  

Voor de speeltijd wordt er aandacht besteed aan levende taal. Na de speeltijd worden de leervogels opgedeeld volgens leerjaar of graad en gaan ze aan de slag in de werknesten. 

Aan de hand van niveaugroepen, groeiplannen en mogelijkheden tot verdieping en verrijking wordt er gekeken om elke leervogel te geven wat hij/zij nodig heeft.

Na de middag komen er experten langs, gaan we aan de slag rond cultuurbeschouwing of laten we onze creatieve kant zien. 

Elke dag wordt afgesloten met een terugkerende thema-activiteit. Mindsetmaandag, doe-het-samen-dinsdag, denk-creatief-donderdag en verrassende vrijdag: deze afsluiters helpen onze leerlingen om te groeien op vlak fouten durven maken, uitdagingen aangaan, samenwerken, flexibiliteit en nog zoveel meer.

De leervogels krijgen ook huiswerk omdat we het belangrijk vinden dat ze op die manier niet enkel de leerstof maar ook hun executieve functies kunnen oefenen. Plannen en organiseren, doorzetten, werkgeheugen en nog zoveel meer: zeer belangrijke bouwstenen voor hun verdere leven.

Een dag bij de leervogels is nooit saai en vaak veel te snel voorbij.  "Is het al zo laat?" is een vaak gehoorde opmerking.  Nieuwsgierig geworden? Neem zeker contact op!

bottom of page